Adauga reteta de mancare
Ciorbe Minestrone de vara

Minestrone de vara

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
45 minute.
Mod de preparare
urata legumele, taie-le in cuburi, rondele sau fasii, iar apoi fierbe-le in apa sarata, separat, circa 3 – 4 minute. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

Ceapa si usturoiul taie-le marunt.

Rosiile se spala si se taie in patru.

Intr-o oala mare, incinge uleiul de masline si inabusa ceapa , usturoiul si legumele scurse de apa, stinge-le cu vin alb si adauga supa clara de legume. Da-le intr-un clocot. Asezoneaza cu sare si piper. Mai lasa-le, la foc mic, circa 5 minute.

Adauga pastele si lasa-le sa fiarba cat este prevazut pe ambalaj.

Inainte de a fi gata, adauga cimbrul tocat si rosiile si asezoneaza cu pesto de tomate.Pesto de tomate se poate prepara si in casa, amestecand in mixer pasta de rosii cu frunze de busuioc, parmezan si seminte de pin.
Pentru minestrone se pot folosi orice fel de legume, chiar si cele congelate.


Mod de servire
Ingrediente

• 100 g morcovi
• 100 g broccoli
• 100 g ardei
• 100 g castraveti
• 100 g dovlecei
• 100 g telina
• 1 buc ceapa
• 2 catei usturoi
• 200 g rosii
• 2 linguri ulei de masline
• 50 ml vin alb sec
• 1 ½ litri supa clara de legume
• 100 g paste fainoase
• 4 ramurele cimbru
• 1 lingura pesto de tomate
• 40 g parmezan
• Sare
• Piper
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu