Adauga reteta de mancare
Ciorbe Supa din carne de vita

Supa din carne de vita

5 5 1 5
Adaugata de:
bucatar
Timp de preparare:
3 h
Mod de preparare
Se pune rasolul taiat in bucati sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Se ia, cu grija, toata spuma, apoi se adauga legumele bine curatate si spalate. Dupa jumatate de ora de fierbere, se adauga sarea si se lasa in continuare vasul pe foc mic, 2 1/2 ore. Cind carnea este fiarta, se scoate rasolul si se pune in vas curat, la caldura, acoperit. Se strecoara supa, se taie morcovul si telina in 3-4 bucati mari. Pentru supa, se pregatesc galuste din 2 oua si 3-4 linguri de gris. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bate spuma tare, se adauga galbenusurile, apoi, putin cite putin, se pune grisul. Cind supa clocoteste, se pun pe rind galustele, luind cite un sfert de lingura din compozitie. Cind toate galustele s-au ridicat deasupra, se intorc si se pune patrunjel verde tocat.

Mod de servire
Ingrediente

• 1 1/2 kg. rasol cu os cu maduva, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1/2 buc. telina, 3 l apa, sare. Pentru galuste: 2 oua, 3-4 linguri gris
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu