Adauga reteta de mancare
Ciorbe Supa de gasca

Supa de gasca

5 0 0 0
Adaugata de:
Hellenaa
Mod de preparare
Spala gatul si maruntaiele de pasare apoi pune-le intr-o cratita si adauga restul ingredientelor plus 900 ml apa. Lasa sa fiarba si indeparteaza spuma care se formeaza. Da focul mic si lasa pe foc timp de aproape 2 ore, acoperind cratita cu un capac.

Intre timp pregateste galustele de gris. Se bat bine 2 oua (albusul si galbenusul) apoi se introduc 4 linguri de gris si putina sare si se amesteca bine pana cand ingredientele se omogenizeaza. Aluatul trebuie sa fie destul de consistent. Se lasa 30 de minute la odihna, pentru a obtine galustele mai pufoase. Apoi se formeaza galustele cu ajutorul unei lingurite si se pun rand pe rand in supa. Supa se mai lasa timp de 15 - 20 de minute la fiert pana ce galustele sunt moi, insa aveti grija sa nu se destrame.

Inainte de a servi adu iar la punctul de fierbere, pune in farfurii si orneaza cu chives.

Timp de preparare: 2 ore



Mod de servire
Ingrediente

• maruntaiele si gatul de la o gasca
• o ceapa taiata in jumatate
• un morcov taiat in jumatate pe lungime
• o radacina de telina taiata in bucati
• frunze de telina
• o frunza de dafin
• o crenguta de cimbru
• piper negru boabe
• sare
• 2 oua
• 4 linguri de gris
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu