Adauga reteta de mancare
Ciorbe Supa cu pui si galusti

Supa cu pui si galusti

5 5 0 5
Adaugata de:
RoxanaStoe
Timp de preparare:
1h40min
Mod de preparare
Se spala aripile de pui si se pun la fiert, se dau in clocot si se arunca apa, se pun in apa calda curata din nou la fiert. Este bine sa se arunce prima apa la orice carne pentru ca in ea sunt toxine. Se curata legumele, se spala si se taie. Ceapa se lasa intreaga. Se pun la fiert langa aripile de pui cu sare si ulei de masline, de preferat, eu folosesc numai ulei de masline. Cand sunt aproape fierte, se prepara galustile. Se bat cele doua oua cu un praf sare si se adauga in ploaie gris pana obtinem o compozitie destul de groasa, dar nu foarte. Nu pot spune o cantitate de gris pentru ca difera de la un gris la altul in functie de finetea acestuia. Se opreste din fiert supa adaugandu-se apa rece si se da focul mic, se pun galustile una cate una cu varful ligurii inmuiata de fiecare data in supa. Se lasa la fiert la foc mic si acoperit. Cand incepe sa de in clocot se adauga apa pentru a opri fierberea, cum se spune in popor „a speria” galustile sa iasa bune. Cand sunt fierte, eu ceapa o scot si o arunc. Se adauga patrunjel tocat marunt si se potriveste dupa gust cu sare.
Pofta buna!


Mod de servire
Ingrediente

• 6 aripi pui
• 1 telina
• 1 ceapa
• 2 morcovi
• 1 pastarnac
• 2 oua
• Gris
• Patrunjel
• Sare, ulei
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu