Adauga reteta de mancare
Ciorbe CIORBA DE BURTA

Ciorba de burta

5 5 1 5
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
2 ore
Mod de preparare
Se spala burta in mai multe ape si se curata cu sare pana ramane alba. Se curata si se spala legumele. Se pun la fiert burta, piciorul de vitel, legumele intregi, foaia de dafin si boabele de piper, in apa cu sare. Se indeparteaza spuma care se formeaza la inceputul fierberii, apoi se lasa la fiert 1 ora. Se strecoara supa. Se taie fideluta burta si carnea de vitel. Fasiile de burta se pun la fiert inca 50 minute. Se amesteca faina dizolvata in 50 ml apa rece cu galbenusul, mustarul, smantana, 200 ml supa racita si un varf de cutit praf de sare. Amestecul se toarna in oala peste burta fiarta si se lasa sa dea intr-un clocot. Se stinge focul si se adauga legumele pasate, otetul si usturoiul zdrobit.

Mod de servire
Ingrediente

• 300 g burta de vita
• 1/2 picior de vitel
• 1 l apa
• 1 morcov
• 1 telina mica
• 1 ceapa
• 1 foaie de dafin
• 3-4 boabe de piper
• 1 lingura otet
• 1 galbenus
• 1 lingurita faina
• 100 ml smantana
• 2 catei de usturoi
• 1 lingurita mustar
• sare
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu