Adauga reteta de mancare
Aperitive Tort dietetic cu cartofi cu branza

Tort dietetic cu cartofi cu branza

5 0 0 0
Adaugata de:
ssy
Timp de preparare:
1 ora
Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul cu ajutorul unei lingure de lemn, adaugandu-se pe rand, unul cate unul, cele 3 galbenusuri de ou pana cand se obtine o pasta bine omogenizata si fina. Intre timp, cartofii se pun la fiert in apa cu sare si dupa ce s-au fiert, se lasa sa se raceasca. Se sfarama apoi cu furculita si se amesteca cu mixerul. Urmand aceiasi pasi, se paseaza si branza de vaci si se amesteca cu pasta de cartofi. Se adauga in compozitie zaharul vanilat, esenta de rom, nucile sau migdalele taiate in bucati mai mici, putin praf de copt si se amesteca bine.

Alegeti o tava rotunda pentru coptul tortului de cartofi si ungeti-o cu unt. In loc de faina, presarati pe marginile si mijlocul vasului putin pesmet. Turnati compozitia in tava si coaceti-o la un foc potrivit, in cuptor preincalzit, pentru aproximativ 40 de minute. Daca doriti sa ornati tortul, puteti prepara o glazura prin baterea albusurilor de ou ramase cu zahar si gem de fragi sau de visine.


Mod de servire
Acest tort de cartofi si branza este hranitor si delicios.
Ingrediente

• 600 g cartofi
• 140 g de unt
• 140 g zahar
• 350 g branza de vaci
• 3 oua
• 50 g nuci sau migdale intregi
• jumatate de fiola de esenta de rom
• 1 plic zahar vanilat
• sare
• putin praf de copt
• maxim 1 lingura de pesmet


Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu