Adauga reteta de mancare
Aperitive Oua umplute delicioase

Oua umplute delicioase

5 4 1 4
Adaugata de:
bucatar
Timp de preparare:
30 min
Mod de preparare
Se fierb ouale tari (10 min), dupa care se dau printr-un jet de apa rece, se decojesc si se taie in jumatati cat se poate de atent.Din 3 galbenusuri se face maioneza.Restul de galbenusuri se dau prin sita si se amesteca cu branza topita, pateul de ficat, mustarul, o lingurita de smantana, o lingura de maioneza si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust(atentie sa nu se faca o compozitie prea moale).Se face un dressing din smantana si maioneza ramasa care se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Pe platoul ce vor fi servite se intinde jumatate din dressing, omogen pe toata suprafata.Albusurile se umplu cu compozitia de mai sus si se aseaza cu partea convexa in sus (cu umplutura in jos) pe platoul acoperit cu dressing, si printre ele si peste ele se varsa jumatatea de dressing ramasa.Se presara cu patrunjelul tocat fin si se dau la rece!

Mod de servire
Se servesc imediat ce au fost scoase de la frigider, in cadrul unui aperitiv, de preferat cu crutoane!
Ingrediente

• Pentru 6 persoane: 9 oua, o lingura de pateu de ficat, 1 triunghi de branza topita, o lingurita de mustar dulce, 150 ml ulei, 150 gr smantana, cateva frunze de patrunjel, sare si piper.
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu